вторник, 24 ноември 2015 г.

36 глоби от по 200 лева за управителя на болницата в Момчилград



36 глоби ще плати МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев" за извършени нарушения при лечение на пациенти. Санкциите са наложени от Регионалната здравно-осигурителна каса (РЗОК) в Кърджали, като всяка глоба е за отделно нарушение.
Служители на РЗОК проверили дейността на лечебното заведение за болнична помощ по 238 броя истории на заболявания по различни клинични пътеки. При проверката установили 36 броя нарушения на условията и реда за оказване на медицинска помощ, съответно такива по клинична пътека (КП) №7 и по КП №1, като всички тези констатирани нарушения били описани в Акт за установяване на административно нарушение, връчен на управителя на момчилградската болница.
Два от случаите касаели нарушения на условията и реда за оказване на медицинска помощ по КП №1 "Исхемичен мозъчен инсулт без тромболиза", като пациентите М. О. Х. и С. А. И. са били хоспитализирани в Неврологично отделение на МБАЛ "Д-р Сергей Ростовцев" ЕООД, без индикации за лечение, тъй като неврологичният статус на пациентите не потвърждавал „Мозъчен инсулт".
Novini365.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар