петък, 20 ноември 2015 г.

Данъчните събират европейски глоби от 8 кърджалийци, нашенец дължи 20 бона за здравни осигуровки в страна от ЕС



От началото на годината до момента  в офиса в Кърджали са получени 11 молби за взаимопомощ от страни – членки на ЕС. Става въпрос за събиране на просрочия на български граждани, формирали задължения по законодателството на съответната страна, където развиват дейност или са установени да извършват нарушения в европейска държава. Това обяви директорът на офиса на НАП в Кърджали Елван Гюркаш.
В 8 от случаите става въпрос за събиране на суми за наложени глоби на кърджалийци,  хванати в нарушение. „Документите, които се получават тук са обикновено от местния съд на района, в който е извършено нарушението, за събиране на сумата от наложената глоба. Обикновено става въпрос за наложени глоби от порядъка на 300 евро,  но има случаи, в които паричното наказание е над 1 000 евро", посочи Гюркаш.
Тя допълни, че публичните изпълнители работят и по три преписки за събиране на неплатени данъците и осигуровки, като най-голямото задължение е за здравни вноски и е в размер на 20 000 лева. Както вече NOVINI365.BG първи съобщи за случая, става въпрос за местно, юридическо лице, което е упражнявало търговска дейност на територията на ЕС.
novini365.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар